Google’ın sahip olduğu DeepMind sinir ağı, artık önemli bir yeteneğe sahip. Trasframer adının verildiği yeni araç sayesinde yapay zeka, verilen bir resim karesinden kısa videolar oluşturulabiliyor. Google’ın DeepMind yapay zeka platformu kullanılarak geliştirilen yeni teknoloji Transframer, tek bir görüntüden 30 saniyelik kısa videolar çıkarabiliyor. Google’ın aktardığına göre Transframer’ın çalışması için gerekli olan tek şey sadece bir fotoğraf.
Geliştirilen sistem, ilk olarak kullanılan fotoğrafı analiz ederek görseli ve görselin çerçevesini algılıyor. Daha sonra resmin bağlamına dayanarak obje ve çevre analizi yapıyor. Tüm bu işlemlerin sonunda ise kısa, üç boyutlu videolar oluşturuyor. Ortaya çıkan videolar, herhangi bir geometrik veri bulunmamasına rağmen bağlamdaki nesne veya doğrudan görselin farklı perspektifleri bulunan görüntüleri meydana getiriyor.

Oyunlar için büyük önem taşıyor.
DeepMind ekibi, gerçekleştirdikleri bir dizi testte sandalye, dizüstü bilgisayar, bardak ve kitap gibi objeler üzerinde Transframer’ı test ettiler ve sonuç son derece başarılı oldu. Ortaya çıkan videolar tutarlı görünse de elbette bu teknolojinin henüz ilk aşamaları olduğunu belirtelim. Ancak şimdiden Transframer’ın geleceği hakkında tahminler yapılmaya başlanmış durumda. Futurism’e göre Transframer, gelecekte dijital ortamlar yaratmak için makine öğrenimini kullanarak video oyun endüstrisinde yeni bir dönem başlatabilir.
Sinir ağları ve yapay zeka sistemleri son yıllarda heyecan verici şekilde gelişmeye devam ediyor. OpenAI tarafından üretilen makine öğrenim modeli DALL-E 2, Transframer’dan farklı olarak girilen kelime ya da cümleleri anlamlandırarak benzersin görseller ortaya çıkarıyor. Hatta bazı Twitter kullanıcıları DALL-E 2’de oluşturulmuş bir görselin Transframer tarafından videoya dönüştürülmesini merak ediyor.