İçindekiler

Teknolojinin gelişmeleri ile beraber, insanlığın merakı uzaya taşındı. Farklı gezegenlere seyehat etmek, keşif yapmak, hatta belkide yaşamak, bu konulara artık çok uzak değiliz. Uzmanlar önümüzdeki yıllarda, Ay’a ve Mars’a görevler gerçekleştirmeyi planlıyor. İlerleyen zamanlarda da bu alanlarda insanların kolonileşmesi hedefleniyor.
‘Mars Evi’ neden inşa edildi?
Filmlerde, kitaplarda gördüğümüz uzay kolonilerinin gerçek olma ihtimali, İngiltere’nin Bristol şehrinde, bir yapının oluşmasına sebep oldu. ‘Mars Evi’ adı verilen bu yapı, insanlığın ileride Mars’daki yaşamının nasıl olacağı hakkında önizleme verdi.
Gücünün kaynağı güneş enerjisi olan yapı, Mars’daki çevresel zorluklara göre tasarlanmış.
‘Mars Evi’ kim tarafından yapıldı?
Türkçesi ‘Mars Evi’ olan ‘Martian House’ ismi verilen bu proje; mimar Hugh Broughton, Londra menşeli tasarım şirketi Pearce+ ve Bristol Üniversitesi’nden bilim insanlarının iş birliği ile tasarlandı. Proje Mars’da nasıl bir yaşam sürüleceği hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.
‘Mars Evi’ özellikleri
Mars Evi 53 metrekare iki katlı bir yapı, gücünü güneş enerjisinden alıyor. Ayrıca ağır olmadığı belirtilen Mars Evi’nin, -63°C sıcaklıklar ve kozmik radyason gibi Mars’ta karşılaşılabilecek çevresel etmenlere dayanabilmek için tasarlandığı da belirtiliyor.
Yapı’nın alt katı 31 Ağustos – 16 Ekim tarihleri arasında halka açılacağı söyleniyor.